Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Sunnmøring skal «jazze opp» Oslo de neste seks årene

Publisert

den

En «unprofessional cyclist», som har studert ved «livets skole», er Oslo Jazzfestivals kommende festivalsjef.

Styret i Oslo Jazzfestival har onsdag 10. april 2019 enstemmig besluttet å tilsette Øyvind Skjerven Larsen i stillingen som ny festivalsjef for Oslo Jazzfestival (OJF) i et åremål på seks år – fra høsten 2019 frem til 2025.
Nåværende festivalsjef Edvard Askeland avslutter sitt åremål etter å ha gjennomført Oslo Jazzfestival 2019, som går av stabelen 11 til 17. august.
Oslo Jazzfestival er en ideell stiftelse som i uke 33 hvert år arrangerer en ukelang festival med 60-70 konserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum. Alle jazzens stilarter skal være representert. Siden starten i 1986 har Oslo Jazzfestival etablert seg som en av Norges største jazzfestivaler.
Øyvind Skjerven Larsen fra Vartdal på Sunnmøre har jobbet i Oslos musikkmiljø siden slutten av 90-tallet.
Han har bakgrunn fra jazzklubben Blå, Universal Music og Music Export Norway, og har de siste seks årene vært ansatt som fagansvarlig i Norsk jazzforum.
Skjerven Larsen er medlem av Music Norways fagutvalg for reisestøtte, sitter i valgkomiteen for Europe Jazz Network og er fast skribent for Jazznytt.
«Jeg gleder meg veldig til å ta fatt i oppgavene og mulighetene som ligger i det å arrangere jazzfestival i Europas travleste jazzby. Ser man på omfanget og bredden som ligger i det norske jazzmiljøet, ser vi at norsk jazz aldri har vært mere aktiv og aktuell. Jazzens gullalder er nå, og mitt mål er å gjøre Oslo til Europas jazzhovedstad,» sier Øyvind Skjerven Larsen i en pressemelding.

Øyvind Skjerven Larsen med nåværende festivalsjef Edvard Askeland. Foto: Miriam Sørlie Larsen.


«Styret i OJF er meget tilfredse med at Øyvind Skjerven Larsen takket ja til stillingen,» sider Ellen Horn, styreleder i Oslo Jazzfestival.
«Øyvind Skjerven Larsen er særdeles kunnskapsrik og har et bredt kontaktnett i inn- og utland, og er en åpen, idérik, nysgjerrig og energisk personlighet. Vi er sikre på at vi har fått en festivalsjef som vil løfte Oslo Jazzfestival videre, samarbeide godt med hele Jazz-Norge og sørge for at den positive utviklingen OJF er inne i vil fortsette, til glede for både musikere og frivillige og for publikum».

Bekreftede konserter under 2019-festivalen: Verden som var min – Ketil Bjørnstad, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, General Post Office, Marilyn Mazur’s Shamania, Nils Petter Molvær & Nordic Voices, Trondheim Jazzorkester m/ Alf Hulbækmo, Bedehus & Hawaii feat. Geir Sundstøl, Hilde Louise Asbjørnse, Lucky Peterson, Taksim Trio, Susanna, Houston Person/Jan Lundgren Trio, John Surman Trio, Håkon Kornstad Trio & Det Norske Kammerorkester

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

november 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Facebook

populær