Se oss i sosialt media

LEVERANDØR

Vil gi billettkjøpere en trygg salgskanal

Publisert

den

Billettleverandøren Eventim lanserer nå et konsept de kaller fanSALE i Skandinavia.

Konseptet er at billettkjøperne nå kan kjøpe og selge billetter helt trygt og lovlig.
Dyre og falske billetter på videresalgsplattformer har vært et økende problem i mange år, og salg av billetter over opprinnelig pris er dessuten ulovlig i henhold til svartebørsloven.
Administrende direktør Marcia Titley hos Eventim Norge forteller til PRO AV MAGASINET at Eventim derfor lanserer videresalgsplattformen fanSALE, der alle trygt kan kjøpe og selge billetter som videreselges til konserter, festivaler og idrettsarrangementer.
Plattformen er også en mulighet til å sikre seg billetter til utsolgte arrangementer eller å selge billetter til arrangementer man ikke kan delta på fordi de har blitt utsatt på grunn av f.eks. corona-pandemien.
«Eventim ønsker å være i førersetet og bidra til å bekjempe ulovlig svartebørssalg og utfordringene rundt falske billetter. Det skal ikke lenger betales overpris for billetter til kultur- og idrettsarrangementer på ulovlige byttebørser, og ingen skal lenger oppleve å bli avvist i døra fordi billettene deres viser seg å være falske,» sier Titley.
Og selv om det fremdeles er mange uavklarte spørsmål angående COVID 19-pandemien og åpningen av stadioner, konsertsteder og festivaler, mener Titley at dette en plattform for fremtiden.
Mange allerede utsolgte festivaler, konserter og sportsarrangementer har blitt flyttet til 2022.
Og mange av publikummerne som har fått flyttet billettene sine, i stedet for å få dem refundert, risikerer plutselig å ikke kunne bruke dem fordi de kanskje ikke har anledning til å delta neste år.
– Her blir fanSALE en fin mulighet til å trygt selge og kjøpe billetter, mener Eventim-sjefen.

Marcia Louise Titley leder Eventim Norge AS. Foto: John Berge, Scenemagasinet.no ©


Konsertene med Rammstein har blitt flyttet to ganger på grunn av pandemien, med ny dato nylig annonsert i Oslo 24. juli 2022. Konserten har en kapasitet på 60.000 og de aller fleste fans valgte å beholde billettene sine. Noen tusen billetter ble sluppet for salg 23. april og ble revet bort på 15 sekunder. Med enorm stor etterspørsel på billetter øker også organisert svartebørshandel og videresalg av billetter til overpris.
Mark Vaughan, promotør i All Things Live Norway, som arrangerer Rammstein konserten i Norge, ser fanSALE som et positivt bidrag mot ulovlig billettsalg:
«Å gi fans muligheten til å både videreselge sine billetter samt kjøpe billetter til konserter/arrangement på en lovlig og transparent måte er noe man har savnet her i Skandinavia. Med fanSALE kan fans endelig på en trygg måte kjøpe videresalgsbilletter med viten om at billettene de kjøper er ekte, og garanterer dem at de kommer inn på et bestemt arrangement. Dette er fantastisk for vår bransje.»
I Norge er det ikke bare ulovlig å videreselge billetter med overskudd, men det er også risikabelt å kjøpe dem utenfor de offisielle salgskanalene fordi det verken er mulig å sjekke om de samme billettene er solgt til flere forskjellige kjøpere eller å få garanti om at billettene blir sendt.
Med fanSALE mener Eventim at man løser en rekke problemer som hittil har spredd seg som ringer i vannet:
Kunder som har kjøpt billetter, men som ennå ikke vil eller har mulighet til å bruke dem, kan nå lovlig selge billettene sine og få pengene sine i retur, og de som er interessert i å delta på et arrangement vil få muligheten til å kjøpe billetter til normal pris og uten fare for forfalskning.
I tillegg trenger ikke arrangører å oppleve tomme «seter», og de trenger ikke heller å skuffe gjester som dukker opp med falske billetter.
Plattformen gjør det mulig å videreselge alle billetter som er kjøpt gjennom Eventim og det spiller ingen rolle om billettene kjøpes online, over telefon eller på et fysisk billettkontor. Personlige billetter kan også selges og kjøpes på fanSALE, og den 100 prosent digitaliserte prosessen gjør det både trygt og mulig til å handle tett på.
En studie utført for Kulturdepartementet i Danmark i 2019 viser at 44 prosent kjenner til minst en annen person som har opplevd problemer med overpris på billetter.
«Vi har opplevd et økende problem de siste årene og får mange henvendelser fra kunder som tror de har kjøpt ekte billetter, men som plutselig opplever at noe er galt. Vi kan dessverre ikke hjelpe dem når billettene ikke blir kjøpt via offisielle kanaler, men med fanSALE kan vi sikre at alle får en god opplevelse med videresalg eller kjøp,» sier Marcia Titley.

FanSALE, som lanseres i april 2021 i Norge, Sverige og Danmark, er allerede i bruk i Tyskland, Storbritannia, Nederland, Finland, Italia, Sveits og Brazil.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

september 2023
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Facebook

populær