BEDRIFTSBESØK, STRØMMETJENESTER, UTDANNING

BI med 100 videobokser

Fra en forelesning hos BI i Bergen. Foto: 3C Technology Vest.

– Vi har hatt utrolig mye strømming, og måtte begrense oss. Det ble en utrolig hektisk høst 2020, sier driftsansvarlig Simen Ødegård Vikdal hos BI Bergen.

Ca. 100 videobokser, Pearl-2 fra Epiphan Video, blir det nok installert hos alle BI-avdelingene før alle undervisningsrommene er ferdige, tror han.

ANNONSE FRA BOSE:

Simen Ødegård Vikdal er driftsansvarlig hos BI Bergen. Foto: Privat.

– Vi ville ha en fleksibel løsning, som ikke er begrenset av teknologien, og som gir foreleserne verktøyet de trenger for å gi opplevelse og undervisning på lik linje med en fysisk undervisning, sier Ødegård Vikdal.

Hos BI i Bergen har de drevet med strømming av forelesninger siden 2017.

Men i mye mindre skala og hvor driftsansvarlig har måtte bistå i hvert enkelt tilfelle.

– I mars 2020 skjønte jeg at dette kan bli langvarig nedstenging. Da jeg hørte nyss om strømmeinnkjøpsplaner i Oslo tok jeg kontakt med dem. Vi endte opp med en omfattende prosjektbeskrivelse som skulle dekke behovene for alle av BI sine skoler. Det har blitt et kjempesamarbeid ut av dette. Mens vi tidligere satt på hver vår tue, er det nå blitt en mer sammensveiset sak, hvor alle blir involvert, sier Ødegård Vikdal.

Nå i 2021 er de neste stegene å få til bl.a sømløse forelesninger mellom skolene, for eksempel at to forelesere er på hver sitt sted, og foreleser samtidig på tvers av klasserom og øvrige visningsteder, det være seg på skolene og/eller hjemme på studentenes PC/nettbrett/mobil osv.

«BI HAR TENKT HELHETLIG»
Georg Tveit Jørgensen er daglig leder for 3C Technology AS Vest, i Bergen. Han berømmer BI for en helhetlig tankegang rundt strømmeprosjektet. – Det som ble installert i 2020 er summen av mange år med planlegging. Hvor mange forskjellige teknologier vi har hatt siden vi først begynte å snakke om strømming er ikke lett å si, sier Georg. – Vi er ydmyke nok til å forstå at teknologien akselererer, men at det vi installerere i dag må støtte bruk om fem år. Derfor må man ikke male seg inn i et hjørne, med å definere protokoller og standarder.

«MEST MULIG AUTOMATTIKK OG LAV TERSKEL»
Daniel Wormnæs og Geir Juvdal fra FotoPhono har i en årrekke jobbet sammen med BI sine campuser i utviklingen av forskjellige løsninger for opptak og streaming. – Det har vært en kontinuerlig prosess gjennom flere år med sparring på løsning, utvikling av nye konsepter og testing sier Daniel Wormnæs, salgsleder for Partner & Marked hos FotoPhono i Oslo. – BI-rommene er nå designet for å være enkle å bruke og gi opptak av høy kvalitet. Foreleseren styrer alt selv med et panel hvor de starter opptak og kan velge oppsett med kombinasjoner av kildene gjennom et brukervennlig GUI (Graphical User Interface), forklarer Geir Juvdal, leder teknisk og Service hos FotoPhono.

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i PRO AV MAGASINET nr. 1-2021.

BESTILL ABONNEMENT HER!

LES OGSÅ:

Slik ble BI sine videogutter strømmeeksperter

«Forventningene var negative. Men det gikk greit. Det var ikke noe hokus-pokus i det hele tatt!»

ANNONSE
ANNONSE

Du vil kanskje også like