Se oss i sosialt media

NYTT OM NAVN

Fra tjukkeste Oslo-gryta til isødet på Svalbard

Avatar photo

Publisert

den

– Singel og barnløs. Det er jo noe av grunnen til at jeg ønsker å gjøre dette nå og ikke på et senere tidspunkt i livsløpet.

Det forteller Bjørn Erik Jorkjend, som etter åtte år forlot Konsertsystemer LLB AS i Oslo til fordel for jobben som kulturhustekniker hos Longyearbyen kulturhus på Svalbard.
Jorkjend, som opprinnelig er fra Bærum, har også en bachelor i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen BI i Oslo.
Og Svalbard kjenner han godt til: foreldre hans bodde flere år på Svalbard på 80-tallet, og flyttet ned med mine to søstre året før han ble født.
– Det ble en del turer opp etter at jeg ble født, og i 2017 dro hele familien tilbake på en ukes ferie. Der fikk vi en lang omvisning av både fungerende og assisterende sysselmann som viste oss rundt i den gamle sysselmannsboligen der mine foreldre bodde. Det var en flott tur som bidro ytterligere til et ønske om å bo der oppe selv.
– Måtte du til Svalbard på jobbintervju?
– Ja, jeg var oppe høsten 2019. Jeg møtte en bransjekollega på flyplassen, og vi skjønte fort at vi nok var der i samme ærend. Det var likevel veldig hyggelig da vi delte mye av motivasjonen for å flytte opp, så vi hadde en hyggelig kveld der oppe før vi fløy ned sammen dagen etter.
– Hva appellerte med jobben?
– Jeg har lenge hatt en dragning mot Svalbard etter de uttallige historiene jeg har blitt servert derfra gjennom barndommen, og med et svært aktivt og variert friluftsliv er det få andre steder jeg mer kunne tenke meg å jobbe. De siste årene har jeg også primært jobbet med prosjektledelse på store produksjoner. Jeg savner litt det å jobbe tettere på artister og håndverket enn hva jeg har gjort hos Konsertsystemer. Det er jo et luksusproblem, men det gjorde at det føltes veldig riktig når muligheten først åpnet seg der oppe.

– Hvor lenge ser du for deg at du blir på Svalbard?
– Jeg drar opp uten noen returbillett og tar det som det faller seg. Men jeg hadde ikke dratt opp uten et langsiktig perspektiv. Det var en meget tung avgjørelse å si opp min nåværende stilling etter så mange år i Konsertsystemer.
– Hvordan blir overgangen fra «Oslo-gryta» til ødemarken?
– De fleste helger og ferier tilbringes allerede i ødemarken og milevis inne i fjellheimen, så det blir nok en veldig grei overgang!
Vil du lese de store, grundige artiklene først av alle? Abonner på den trykte utgaven av magasinet:

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i nr. 7-2019 av SCENEMAGASINET. Den blir lagt som plussartikkel ila. kort tid. For å kunne lese denne, og andre unike bransjesaker, må du heretter ha gyldig abonnement. Det gir deg digitale fordeler og det trykte bladet først av alle tilsendt via Posten.

Bestill abonnement her og få glede av en rekke fordeler når vi snart lanserer vår nye plusstjeneste!
TIPS OSS! Vil du at vi skal skrive om deg, ditt firma, dine produkter, dine ansatte, dine prosjekter? Vi er avhengig av tips. Send oss et tips her! 

John Berge er fra Kristiansund og har drevet med musikk siden tenårene. Han har bakgrunn fra medier som Tidens Krav, NTB, Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten, NRK, med flere. Du kan kontakte ham på telefon 975 99 007 eller e-post her.

Annonse

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev omtrent to ganger i måneden.

mai 2023
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Facebook

populær